Aanmelden kind

Nieuws Het begin van een bijzondere vriendschap!
Klik hier voor het aanmeldingsformulier

Over ons

Nieuws Wat doet Big Brothers Big Sisters Amsterdam?
Lees verder
Wordt donateur

Vrijwilligers


De vrijwilligers zijn de kern van Big Brothers Big Sisters Amsterdam. Zonder vrijwilligers kunnen we immers geen matches maken. Het zijn van een vrijwilliger/mentor, een Big Brother of Big Sister, betekent het zijn van een speciale vriend voor een kwetsbaar kind/jongere. Daarmee draagt u niet alleen bij aan een positieve verandering in het leven van het kind/jongere en in dat van uzelf, maar ook aan ieder leven waar het kind/jongere nu en in de toekomst mee in aanraking komt.

Big Brother of Big Sister zijn is inspirerend, bijzonder en waardevol. U heeft de mogelijkheid om te helpen een positieve verandering in de toekomst van een kind/jongere aan te brengen, door hem/haar te laten inzien wat hij/zij kan bereiken. En dat is de moeite meer dan waard. U kunt samen die dingen doen die u beiden graag onderneemt en waar u beiden plezier aan beleeft.

U kunt bijvoorbeeld gaan sporten, samen wat lezen, naar een museum gaan, thuis spelletjes doen of gewoon samen kletsen en het kind/de jongere, de Little, van advies en inspiratie voorzien. Door wekelijks alleen met een kind/jongere op stap te gaan, laat u uw betrokkenheid zien, waardoor uw positieve invloed de structuur van het kind en zijn omgeving zal veranderen.

We zoeken altijd vrijwilligers die een kind/jongere graag op positieve wijze willen begeleiden en daarmee tegelijkertijd een bijdrage willen leveren aan de vooruitgang van hun eigen omgeving.

Door een paar uur per maand, wekelijks, tijd en aandacht aan een kind/jongere te besteden, kunt u uw vriendschap, die van onschatbare waarde is, met hem/ haar delen. Door eenvoudigweg hun kijk op wat de wereld hen te bieden heeft te verbreden kunt u vanaf de eerste dag beginnen een verschil in het leven te maken. 

Wilt u meer weten over hoe u een Big Brother of Big Sister kunt worden, klik hier.