Aanmelden kind

Nieuws Het begin van een bijzondere vriendschap!
Klik hier voor het aanmeldingsformulier

Over ons

Nieuws Wat doet Big Brothers Big Sisters Amsterdam?
Lees verder
Wordt donateur

Veiligheid van het kind/de jongere


Veiligheid vanaf het begin

De veiligheid van de Little is bij ons het allerbelangrijkst.

Het maken van de beste match tussen de Little en een Big is cruciaal voor de groei en ontwikkeling van de Little. Maar voordat het zover is wordt een vrijwilliger om een Big Brother of Big Sister te kunnen worden eerst zeer zorgvuldig gescreend.

De regels van Big Brothers Big Sisters schrijven voor dat er eerst een uitgebreid onderzoek plaatsvindt naar de levenswijze van de vrijwilliger. Hiertoe behoren:

  • het invullen van een aanmeldingsformulier
  • het natrekken van een eventuele strafrechtelijke achtergrond d.m.v. een Verklaring omtrent Gedrag
  • er wordt een internetcheck gedaan en de pc van de vrijwilliger wordt gecontroleerd
  • er worden 3 referenties nagetrokken
  • er wordt een diepte interview bij de vrijwilliger thuis gehouden, waarbij alle aspecten van zijn/haar leven en persoon aan de orde komen
  • de vrijwilliger moet (een) training(en) doorlopen die informatie verschaft over de begeleiding van de Little en de wijze waarop de Little gestimuleerd kan worden
Big Brothers Big Sisters voorziet ook in de veiligheid van het kind/de jongere door advies te geven aan ouder(s)/verzorger(s) en zijn/haar/hun kind en uiteraard verwelkomen wij vragen en feedback.

Tijdens de matchrelatie, zal de matchco√∂rdinator voortdurend contact met ouder(s)/verzorger(s), het kind/de jongere en de vrijwilliger hebben. Dit is de beste manier om een sterke relatie op te bouwen, die de grootste impact heeft op het toekomstige succes van het kind/de jongere.

Meld hier een kind/jongere aan