Aanmelden kind

Nieuws Het begin van een bijzondere vriendschap!
Klik hier voor het aanmeldingsformulier

Over ons

Nieuws Wat doet Big Brothers Big Sisters Amsterdam?
Lees verder
Wordt donateur

De Programma's

Big Brothers Big Sisters heeft verschillende programma’s. Alle programma’s worden ingezet om kinderen waarbij de omstandigheden soms een beetje tegenzitten, veelal kinderen uit eenoudergezinnen die leven op/onder de armoedegrens, de mogelijkheid te geven zich ten volle te ontwikkelen en alles uit zichzelf te halen.
Het begint met het maken van een goede match tussen een vrijwilliger/mentor en kind/jongere. Als iemand interesse heeft om een vrijwilliger/mentor te worden, wordt hij/zij eerst zorgvuldig gescreend. Dan matchen we de vrijwilliger en kind/jongere gebaseerd op persoonlijkheid, voorkeur en locatie. Wij voorzien vanaf het begin in ondersteuning en begeleiding, zodat de matches kunnen uitgroeien tot betekenisvolle en duurzame vriendschappen.

Lees hier over het community-based mentoring programma.

Lees hier over het school-based mentoring programma.

Wat wij bereiken

Big Brothers Big Sisters helpt kinderen/jongeren bij het bereiken van succes op school, helpt hen risicovol gedrag te vermijden, zoals vechten, en ontmoedigt het uitproberen van drugs en alcohol. BBBS helpt hen met de opbouw van hun zelfvertrouwen. We meten regelmatig de resultaten.

Lees meer…