Aanmelden kind

Nieuws Het begin van een bijzondere vriendschap!
Klik hier voor het aanmeldingsformulier

Over ons

Nieuws Wat doet Big Brothers Big Sisters Amsterdam?
Lees verder
Wordt donateur

Info voor ouder(s)/verzorger(s)


U weet wat het beste is voor uw kind. We hebben uw hulp daarom nodig vanaf het begin door ons te voorzien van informatie over de kwaliteiten en kenmerken van uw kind en zijn/haar behoeften en belangstelling. Ook bent u degene die uiteindelijk toestemming moet geven voor het aangaan van een match. Als u uw kind heeft aangemeld, zal BBBS contact met u opnemen om een afspraak te maken voor een gesprek. Het gesprek wordt met u als ouder(s)/verzorger(s) gevoerd en uw kind zal gedeeltelijk deelnemen aan het gesprek. Hij/zij kan aangeven welke Big Brother of Big Sister hij/zij voor ogen heeft. Een dergelijk gesprek duurt gemiddeld 1,5 à 2 uur en de bedoeling is om een zo goed mogelijk beeld van uw kind en uw gezinssituatie te verkrijgen.

Hier eindigt uw rol niet

Bij de toekomst van onze kinderen en een goede leefomgeving zijn we allemaal betrokken. Het is dus vanzelfsprekend dat we allemaal moeten bijdragen aan het proces dat daarvoor zorgt. Het begint bij het allereerste gesprek waarin u informatie geeft over de gezinssituatie en kwaliteiten van uw kind, maar daarnaast bent u ook degene die de selectie van de vrijwilliger, de Big Brother of Big Sister, goedkeurt. Als de match eenmaal van start is gegaan, blijft u ook op vele manieren nauw betrokken, zoals:

  • het goedkeuren van activiteiten en uitstapjes die de vrijwilliger en uw kind samen willen ondernemen
  • het stellen van vragen over die uitstapjes en bespreken wat u verder vernomen heeft met de matchcoördinator
  • het doorgeven van de vooruitgang en mijlpalen van uw kind aan BBBSAm op een regelmatige basis (Big Brothers Big Sisters Amsterdam zal maandelijks met u evalueren hoe het gaat, maar u kunt natuurlijk ook zelf contact met ons opnemen)
  • het deelnemen aan trainingen voor ouders/verzorgers en belangstelling tonen voor de trainingen die uw kind gehad heeft

Meld hier uw kind aan


Lees hier welke kinderen/jongeren aangemeld kunnen worden bij BBBS.