Aanmelden kind

Nieuws Het begin van een bijzondere vriendschap!
Klik hier voor het aanmeldingsformulier

Over ons

Nieuws Wat doet Big Brothers Big Sisters Amsterdam?
Lees verder
Wordt donateur

Geschiedenis

Al meer dan honderd jaar zet Big Brothers Big Sisters in Amerika zich in om de perspectieven van kinderen en jongeren te veranderen en hen de mogelijkheid te bieden hun talent te ontwikkelen.

Big Brothers Big Sisters Amsterdam is sinds 1 januari 2012 in Amsterdam gevestigd. Dit is mogelijk gemaakt door de Vodafone Netherlands Foundation, die sinds 2008 jaarlijks de World of Difference organiseert. World of Difference is een programma waarbij 5 mensen de mogelijkheid krijgen zich een jaar lang in te zetten voor het goede doel van hun dromen. Na een spannende finale op 5 oktober 2011, werd Big Brothers Big Sisters gekozen, waardoor er een afdeling in Amsterdam gestart kon worden.

BBBS is sinds 1996 in Rotterdam gevestigd en valt, net zoals Amsterdam, onder BBBS Nederland. BBBSN is aangesloten bij Big Brothers Big Sisters International en is de licentiehouder van BBBS. BBBSN kan nieuwe initiatieven in Nederland ontplooien, stelt de methodiek beschikbaar en begeleidt en controleert de verschillende afdelingen.

BBBS is in 1904 ontstaan in Amerika. Ernest Coulter, een klerk bij de rechtbank in New York, zag dagelijks kinderen voor de rechter verschijnen die niemand in hun leven hadden die hen hielp bij het aanpakken van hun persoonlijke problemen en behoeftes. Hij zag in dat een betrokken volwassene deze kinderen zou kunnen helpen en deed daarom een oproep aan vrijwilligers. 39 mannen uit een New York City businessclub omarmden dit idee en boden aan zich als vrijwilliger in te zetten. Dit was het begin van de Big Brothers Movement.

In 1912 startte mevrouw William K. Vanderbilt de Big Sisters organisatie.

In 1977 fuseerden de Big Sisters organisatie en de Big Brothers Association tot Big Brothers Big Sisters of America, met op dat moment 357 organisaties over het land verspreid.

Wetenschappelijk onderzoek "Making a Difference, An impact Study of Big Brothers Big Sisters", by Joseph P. Tierney and Jean Baldwin Grossman, gepubliceerd in 1995 toonde de effectiviteit van het BBBS mentoring programma. De vraag naar BBBS mentoring buiten Amerika kwam daardoor op gang. In 1998 werd daarom BBBS International opgericht.

Meer dan 100 jaar later blijft BBBS trouw aan de visie van de oprichter. Tegenwoordig is BBBS in alle 50 staten van de VS gevestigd en zijn er BBBS organisaties in 12 landen wereldwijd.

Klik hier voor BBBS International.